En liten sötnos

Man bara smälter hur söta dom är. Här är gul flicka med lite skinkost på läppen. Jag brukar muta dom lite för att sitta och stå fint :)

Bus ungar

Nu börjar valparna bli riktigt busiga. Det är fullt ös i någon timme sen somnar dom i en stor hög. Idag har vi lärt oss att gräva.....

 • Grön hane

 • Blå hane

 • Orange hane

 • Svart hane

 • Gul tik

 • Röd tik

 • Brun tik

 • Lila tik

 • Grå tik

 • Rosa tik

Gosig golden

En äkta Golden och en Gosig Ikea Golden

 • Äntligen har värmen kommit. Nu kan valparna vara ute några timmar varje dag.

 • Vart tog alla vägen

Namnen är klar

Valparnas namn är nu klar. Namnen är tagna ur Nordiska Floran och är dom latinska namnen. Valparna är nu registrerade hos Svenska Kennel Klubben. Deras stamtalvor är på väg

 

Rossmix Solanum

Rossmix Ilex

Rossmix Linum

Rossmix Cosmos

 

Rossmix Saxifraga

Rossmix Astilbe

Rossmix Campanula

Rossmix Malva

Rossmix Anemone

Rossmix Avena

Matkoma

Mätta, nöjda och trötta valpar

Riktig mat

Nu har valparna börjat få riktig mat. Många åt med god aptit, men så kladdigt det blev. Men mammas mat är fortfarade bäst

Nu ser vi

Några utav valparna har nu öppnat ögonen. Några tar sig även fram på vinglande ben.

Ögon och öron

Ännu är både ögonen och öronen stängda. Båda brukar öppnas när valparna är runt 10 dagar gamla. Men kan redan se att en liten glugg finns i ögonen. När öronen öppnas brukar man se att valparna regerar på ljud, inte ovanligt att några brukar svara när dom vuxna skäller.

1 vecka

Nu har valparna hunnit bli 1 vecka gamla. Än så länge sover och äter dom bara. Alla mår bra och ökar fint i vikt. Jag väger alla varannan dag för att se att allt är ok. Igår fick dom klona klippta för första gången 10 valpar = 180 klor :)

En omtänktsam mamma

Flora är en mycket bra mamma. Hon är väldigt mån om sina små. Idag när jag kom hem från jobbet såg det ut så här i lådan. Klart att hennes bebisar måste få lite leksaker. Kanske lite väl tidigt.....

Valparnas namn

Namntemat till valparna är ju självklart eftersom mamma heter Flora så blir det namn ut Floran

Vilket gäng

I söndags fick Flora sina valpar. Vilket gäng det blev 4 hanar och 6 tikar.

Första valpen är född 16.00 Flora tog god tid på sig mellan valparna. Sista valpen kom inte förrän 1.30 på natten. Alla valparna mår bra och har nu kommit igång att äta ordentligt. Flora är mycket trött men mår bra och är väldigt mån om sina små.

Vår tjockis

Flora börjar nu bli ordentligt tjock. Vi såg 5 på ultrljudet undra om det finns flera. Det är vanligt att man inte ser alla valpar på ultraljudet.

Olle

När jag för första gången var på besök på Kennel Rossmix fanns där två stora fina golden hanar. Den ena var Kevin flockens ledare och den andra var hans son Olle.

Olle blev snabbt en favorit när jag började hjälpa till på kenneln. Olle älskade verkligen allt och alla. Om Helene behövde hjälp med att ta hand om någon av hundarna, var det Olle jag lånade hem.

Jag hade även Olles syster Allis boende hos mig i många år.

För mig är Olle absolut den bästa "Den bästa av dom bästa"

Till min stora glädje har vi nu inseminerat Flora med fryst sperma från Olle som vi sparat på i många år.

Flora

Flora är en mycket glad och trevlig tik. Alltid svansviftande gärna med någon leksak i munnen.

Flora är född på en kennel i Frankrike. Hennes pappa bodde i Norge, men är nu tyvärr död.

Vi delar Flora med kennel Dream Max där hon också bor sen några år tillbaka. Där är hon barnens stora favorit. Dom saknar henne nu jätte mycket.

Floras bror Ghost har även varit på besök hos oss några månader.